Yaşam
Gözleme tarifi, nasıl yapılır?
krep; Son yıllarda adını sıkça duyduğumuz, aslında kültürümüzde dökme veya kaşıkla dökme olarak bilinen hamur işinin biraz daha küçük, kalın ve şekerli halidir. Krep, kahvaltı ve sahurlarda damak zevkine göre reçel, çikolata ya da bal gibi eşliklerle severek tüketilir.
Hem çocukların hem de yetişkinlerin severek tükettiği gözleme, evde yapılmasından korkulan ve sonu hüsran olacağı düşünülen bir tanım olarak görülüyor. Aslında çok kolay olan bu tanımın püf noktası, kullanılacak tüm kapların oda sıcaklığında olması ve unlu karışımı ekledikten sonra çok fazla karıştırılmamasıdır.
Sahurunuzu taçlandıracak lezzetli ve kolay bir tarif arıyorsanız bu gözleme tarifini mutlaka denemelisiniz.
PANKEK TARİFİ
Malzemeler;
- İki orta boy yumurta (oda sıcaklığında olacak),
- Bir bardak süt (oda sıcaklığında olacak),
- İki yemek kaşığı toz şeker,
- Bir buçuk su bardağı un,
- Bir paket kabartma tozu ve vanilya,
- bir tutam tuz,
- Yağ (pişirmek için)
Yapılışı;
- Öncelikle un, kabartma tozu, vanilya ve tuzu eleyerek uygun bir kaba alın.
- Başka bir derin kapta yumurta ve şekeri şeker eriyip karışım krema kıvamına gelene kadar çırpın.
- Kremalı karışıma sütü ekleyip tekrar çırpın.
- Kenara ayırdığınız unlu karışımı diğer karışıma yavaş yavaş spatula ile karıştırarak ekleyin.
- Karışımın tamamen özdeş olduğundan emin olduktan sonra karıştırmayı bitirin.
- Hazırladığınız hamur bir kenarda dinlenirken teflon veya yapışmaz bir tavayı kısık ateşte ocağa alın.
- Bir fırça yardımıyla tavaya yağı sürüp ısınmasını bekleyin.
- Hazırladığınız hamurdan bir kaşık yardımıyla alıp tavaya dökün ve kendi kendine yayılmasını bekleyin.
- Kendiliğinden kabaran hamur göz hizasına gelince spatula yardımıyla ters çevirelim.
- Pişen pankekleri servis tabağına alın; Üzerine pudra şekeri serpebilir veya çikolata, meyve, bal veya reçel ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!